Our Location

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Welkom bij de tentoonstelling “De wortels die ons vormen”, waarin ik, Barbara dos Santos, mijn fascinatie voor de verborgen verbindingen in de natuur verken. Geïnspireerd door de mysterieuze communicatie tussen bomen en planten, onthult deze tentoonstelling de onderliggende kracht van het Wood Wide Web, een schimmelnetwerk dat essentiële bronnen deelt en organismen met elkaar verbindt.

In dit project ben ik een uniek creatief proces doorlopen. Werkend met organische materialen, koos ik ervoor om geen schets te maken in de beginfase van het project. In plaats daarvan volgde ik mijn intuïtie en gaf ik ruimte aan het onderzoek zelf, waarbij het proces belangrijker was dan het eindresultaat. Dit leidde tot een authentieke en diepgaande verkenning van mijn artistieke visie.

Mijn werk weerspiegelt mijn zoektocht naar verbinding en betekenis in de natuurlijke wereld. Door mijn eigen ervaringen en observaties te combineren met inzichten uit “Botanische revolutie: de plantenleer van Charles Darwin” en “De acht grote lessen van de natuur” van Gary Ferguson, breng ik een eerbetoon aan de kracht en complexiteit van het leven om ons heen.

Deze tentoonstelling nodigt u uit om de diepere lagen van verbondenheid te verkennen en te reflecteren op de wortels die ons als individuen en als gemeenschap vormen. Ik hoop dat u geïnspireerd zult worden door de verhalen die mijn werk vertelt en dat u zich verbonden zult voelen met de natuurlijke wereld op een nieuwe en betekenisvolle manier.

Geniet van uw bezoek aan “De wortels die ons vormen”.